Koostisosad
-
Selection by Rimi Prosciutto Crudo70 g
-
Rukola2 peotäis (-t)
-
Lambasalat2 peotäis (-t)
-
Oliiviõli2 spl
-
Kreeka pähklid1 peotäis (-t)
-
"Jimbee" ja "Crocky" melonipallid/kuubikud4 peotäis (-t)
-
Põldmarjad1 peotäis (-t)
-
Palsamiäädikas
-
Must pipar
-
Laimmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Melon ja põldmari on kiudainete rikkad, mis soodustavad seedeelundkonna tööd ning on rikkalikud C-vitamiini allikad. C-vitamiin aitab tugevdada immuunsüsteemi, soodustades valgete vereliblede tootmist ning käitub ka kui tugev antioksüdant. Kreeka pähkel ja külmpressitud oliiviõli on mõlemad väga head küllastumata rasvhapete allikad ja tugevad antioksüdandid. Normaalseks elutalituseks vajab organism nii küllastunud kui ka küllastamata rasvhappeid. Küllastunud ja küllastamata rasvade vahekord peab olema kestvalt normaalne ja tervislik.
Kestva normaalse söömise üks põhireegel on: üks kolmandik olgu küllastunud, üks kolmandik monoküllastamata ja üks kolmandik polüküllastamata rasvad. Toidurasvu tuleks tarbida nii, et nad annaksid 25-30% päevasest koguenergiast.
Pese ja kuivata salatilehed ning aseta suuremale taldrikule/vaagnale.
Lisa oliiviõli, melonipallid, prosciutto, kreeka pähklid ja põldmarjad.
Maitsesta niristades palsamiäädikat salatile ning lisa värskelt jahvatatud musta pipart.
Serveeri laimi sektoriga.