Koostisosad
-
Seedermänniseemned60 g
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
I Love Eco külmpressitud oliiviõli1 dl
-
Meresool0.5 tl
-
Suvikõrvits600 g
-
Tšillipipar1 tk
-
Kirsstomatid200 g
-
Juust Parmigiano3 g
-
Oliivid Kalamata1 peotäis (-t)
-
Murulauk potis Grüne Fee1 punt (-i)
-
Basiilik potis Grüne Fee1 punt (-i)
-
Must piparmaitse järgi
-
Sidrun0.5 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Murulaugus leidub väävlit sisaldavat ainet alliini, mis murulaugu peenestamisel laguneb allitsiiniks — viimane annabki murulaugule tema tugeva ning spetsiifilise lõhna. Uuringud on tõestanud, et allitsiinil on positiivne mõju südame-veresoonkonnale. Allitsiin ja teised murulaugus leiduvad väävelühendid aitavad reguleerida vererõhku ning alandada LDL-kolesterooli ehk halba kolesterooli. Madal LDL-kolesteroolitase omakorda vähendab veresoonte lupjumise riski.
Esmalt rösti kuumal ja kuival pannil seedermänniseemned kergelt kuldseks ja aseta kõrvale.
Pane ahi sooja 200 kraadi juurde.
Blenderda kõik pesto koostisosad: hakitud murulauk ja basiilik, küüslauk, poole sidruni mahl, Parmesan või muu kõva juust, seedermänniseemned ning oliiviõli. Maitsesta värskelt jahvatatud musta pipra ja meresoolaga.
Maitsesta kirsstomatid meresoola ja värske musta pipraga. Rösti maitsestatud kirsstomateid koos hakitud tšillipipraga umbes 15 min 200 kraadi juures.
Lõika spiraallõikuriga suvikõrvitsast nuudlid ja sega need pestoga kokku. Kõige peale aseta röstitud kirsstomatid koos tšilliga, mõned seedermänniseemned ja oliivid.