Koostisosad
Suverullid
-
Riisipaber1 pakk (-i)
-
Kana kintsuliha200 g
-
Magus tšillikaste1 dl
-
Seesamiseemned1 tl
-
Kurk0.5 tk
-
Varsselleri vars3 tk
-
Mango1 tk
-
Segasalat100 g
-
Maasikad1 peotäis (-t)
-
Söödavad lilleõiedkaunustuseks
Kaste
-
Riisiäädikas1 tl
-
Seesamiõli1 spl
-
Oliivõli1 spl
-
Rapsiõli1 spl
-
Soolmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Mõnusalt suvised ning põneva maitseelamusega suverullid sobivad suurepäraselt Sinu piknikulauale.
Kõige maitsvam on süüa sõrmede vahelt!
Lõika kana väikesteks piklikeks tükkideks, küpseta pannil kiirelt pehmeks.
Lisa soola ja soovi korral muid maitseaineid.
Lisa tšillikaste ja seesamiseemned, jahuta.
Lõika kurk, varsseller ja mango peenikesteks, umbes 10 cm p1ikkusteks kangikesteks.
Sega salat ja salatikaste kokku (ära tee liiga vedelat salatit).
Haki maasikad ristlõikes peenikesteks viiludeks.
Pane suurele praetaldrikule leiget vett nii palju, et riisipaber oleks veega kaetud.
Jälgi, et vesi oleks iga riisipaberi puhul leige, lisades kogu aeg veidi sooja vett.
Leota paberit umbes 1 minut ja tõsta teisele taldrikule.
Aseta riisipaberi ülemise kolmandiku peale ritta umbes 3 maasikaviilu, lisa lilleõisi nii nagu tahad suverulli mustrit väljastpoolt näha.
Lisa veidi salatit, mõni kanatükk, 3–4 kurgiriba, selleririba, mangot.
Säti kõik täidisekomponendid ühte ritta ja hunnikusse nii, et iga ampsuga saaks kõike maitsta.
Keera ülemine riisipaberi serv täidise peale, voldi servad kokku ja veereta ettevaatlikult ühtlaseks rulliks.
Aseta serveerimisvaagnale, voltimiskoht allpool, et pealt jääks ilus muster läbi kumama.