Suus sulav juustukook

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Lihtne
Suus sulav juustukook

Koostisosad

Alus

  • Vormiküpsised Selga
     200 g
  • Või
     70 g
  • Kookoshelbed
     50 g
  • Kaneel
     1 tl

Täidis

  • Toorjuust Philadelphia
     500 g
  • Tuhksuhkur
     80 g
  • Hapukoor
     70 g
  • Muna
     1 tk
  • Munakollased
     3 tk
  • Sidrun
     1 tk

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Juustukoogi maitsete võludele on raske vastu panna!

Alus

Kõigepealt jahvata küpsised. Seekord kasuta Selga vormiküpsiseid. Väga maitsev põhi pärineb ka kaerahelbeküpsistest.

Kui küpsised on purustatud, lisa kookoshelbed (soovi korral võib kooki teha ka ilma kookoshelbedeta, kuid siis tuleb võtta veidi rohkem küpsiseid – kokku umbes 220 g), lisa kaneeli ja pehmet (toatemperatuuril karastatud) võid. Või kogust tuleks jälgida nii, et mass väljuks murenevalt, kuid nii, et seda saaks hästi vormi suruda.

Kui juustukoogi põhi on valmis, aseta see ühtlaselt võiga määritud küpsetusvormi, nii põhjas kui ka servades.

Täidis

Lisa munale ja munakollastele tuhksuhkur ning klopi õrnalt läbi, et munad liiga palju ei vahuks. Siis juustukook tuleb tihe ja mitte liiga õhuline.

Kui munad tuhksuhkruga on segatud, lisa Philadelphia toorjuust ja hapukoor. Nii Philadelphia toorjuust kui hapukoor tuleks valida võimalikult rasvaseks. Lahja Philadelphia juustuga ei tule kook nii maitsev. 

Vahustatakse massi õrnalt ja sega, kuni kõik tükid kaovad.

Seejärel hõõru koor ja pigistada mahl 1/3 sidrunist. Sega kõik uuesti läbi ja laota küpsisemassi peale küpsetusvormi. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 150 °C juures umbes 40 minutit, seejärel eemalda foolium ja küpseta veel 20 minutit. Selleks, et küpsetatud juustukook tuleks välja niiskem ja mahlasem, pane selle küpsetamisel ahju põhja anum vett.

Sarnased retseptid

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Mesine müsli

30min • Lihtne