Koostisosad
Suupistepirukad
-
Lehttaigen võiga400 g
-
Muna3 tk
-
Hapukoor4 spl
-
Sool ja piparmaitse järgi
Peedi-fetapirukad (2 tk)
-
Keedetud riivitud peet4 spl
-
Fetajuust50 g
-
Sibul punane0.25 tk
-
Värske pune
Porgandipirukad (2 tk)
-
Porgand1 tk
-
Tüümian1 tl
-
Pähklid2 spl
-
Mesimaitse järgi
-
Sidrunimahl1 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Sulata tainas ja lao tainaristkülikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Lõika terava noaga igale lehttainatükile umbes 1 cm laiune “raam”, kuid nii, et nuga tainast päris läbi ei lõika.
Torgi taina sisemine osa kahvliga auguliseks ja määri tainaääred kergelt lahti klopitud munaga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Samal ajal lisa määrimiseks kasutatud munale hapukoor ja maitsesta segu soola-pipraga.
Suru küpsenud pirukapõhjade keskmine osa kergelt näiteks supilusika abil madalamaks ja jaga põhjadele munasegu.
Lisa kahele pirukale riivitud peet, punane sibul ja feta.
Teisele pane köögiviljakoorija abil porgandist tõmmatud õhukesed viilud või lihtsalt jämedama riiviga riivitud porgand, veidi mett ja sidrunimahla ning hakitud pähkleid.
Küpseta pirukaid 180-kraadises ahjus veel umbes 15 minutit. Puista peale ürdid, soovi korral veidi soola-pipart ja serveeri.