Sushi
-
Küpsetusaeg: 50min
-
Keskmine
Koostisosad
Riis
-
Sushi-riis500 g
-
Riisiäädikas2 spl
-
Vesi550 ml
Sushi
-
Vikerforellifilee100 g
-
Krevetid100 g
-
Krabipulgad100 g
-
Avokaado1 tk
-
Kurk1 tk
-
Paprika1 tk
-
Toorjuust Philadelphia120 g
-
Kalamari50 g
-
Norilehed
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Sushi on Jaapani köögi üks iseloomulikumaid ja äärmiselt populaarseid roogasid. Toit, mille koostisse kuuluvad toores kala, köögiviljad, pressitud vetikaid ja konkreetset tüüpi riis, on võitnud gurmaanide südamed kogu maailmas. Kõik saavad endale ise meelepärase sushirulli valmistada omale sobivate koostisosadega. Laske oma loovusel lennata!
Pane riis keema ja lisa riisiäädikas. Kui riis on valmis - pane see jahtuma
Aseta norileht babmusmatile ja pane bambusmatile toidukile ümber nii, et sushi-riis ei kleepuks bambusmatile. Jaota riis 4/5 norilehele.
Aseta oma lemmik sushi koostisosad riisile - avokaado, kurk, lõhe, krabipulgad või muud meelepärast. Niisuta 1/5 norilehest nii, et saaks sushit rullida ja norilehe otsaga sulgeda.
Rulli sushi ja lõika 8 võrdseks osaks. Aseta taldrikule.
Serveeri sojakastme, marineeritud ingveritükkide, wasabi ja Edamame ubadega.