Suhkurdatud kuremarjad

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Suhkurdatud kuremarjad

Koostisosad

  • Suured jõhvikad
     2 dl
  • Muna
     1 tk
  • Külm vesi
     1 tl
  • Tuhksuhkur
     1.5 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Omal ajal olid kommid pigem pühapäevane teema, mida tuli linnast tuua. Kui aga magusaisu muul ajal peale tuli, siis sai ka jõhvikatest valmistada kommilaadset mõnusat ampsu. Hapukas jõhvikas magusas tuhksuhkruümbrises on vana nipp, kuidas rabas kasvanud kuremarjast saab mõnusa magushapu kommi teha. Vitamiine on sellises kommis tavakommiga võrreldes ka palju rohkem.

Puhasta jõhvikad ja vali välja ilusad terved ja suured marjad.
Kalla tuhksuhkur kaussi või alusele.
Sega munavalge läbi (ära vahusta) teelusikatäie külma veega.
Tõsta jõhvikad munavalgesegu sisse ja proovi neid veeretada nii, et nad oleksid üleni munavalgega kaetud.
Tõsta siis väikeste koguste kaupa tuhksuhkru sisse ja veereta neid nii, et nad oleksid üleni tuhksuhkruga kaetud.
Kuivata “kommid” jahedas ja kuivas kohas nii, et nad on üksteisest eraldatud. Näiteks jaotada need alusele üksteise kõrvale.

Sarnased retseptid

Autor: Laura Oro ja Paulig

Moosised muumia pirukad

30min • Keskmine

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Jõulune juustukook

1h 30min • Keskmine

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine