Koostisosad
-
Pärmi lehttaigen250 g
-
Ürdid1 peotäis (-t)
-
Spargel200 g
-
Kohvikoor300 ml
-
Riivitud juust200 g
-
Muna2 tk
-
Külmsuitsulõhe200 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Oliiviõli
-
Hernevõrsed
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Mahlane maitsev pirukas, kus juustuses täidises saavad saledad sparglid parajalt rammusa raamistuse. Pirukas maitseb suurepäraselt ka niisama, kuid veelgi paremini sobib see koos külmsuitsulõhega.
Rulli tainas õhukeseks ning tõsta ahjuvormi nii, et see kataks põhja ja küljed. Puista tainale hakitud ürte ning laota peale tükeldatud juust.
Klopi munad lahti, sega koorega, maitsesta soola ja pipraga ning kalla tainale. Kõige peale aseta spargel ja piserda sellele oliiviõli.
Küpseta 200 kraadi juures 20–30 minutit, kuni tainas on kuldne ning pirukatäidis kalgendunud.