Sorgomuffinid
-
Küpsetusaeg: 8h 30min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Sorgo tangud200 g
-
Kaerajook250 g
-
Õunasiidri äädikas1 spl
-
Mandlijahu1 spl
-
Jahvatatud chia seemned1 g
-
Himaalaja sool0.25 tl
-
Vähendatud naatriumiga küpsetuspulber
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Retsepti autor on Nele Liivlaid ehk Nutriplanet.
Alustage sorgotangu leotamisega üleöö või vähemalt 8 tundi. Nõruta ja loputa.
Seejärel valage väikesesse kaussi kaerapiim ja segage 1 spl õunasiidri äädikat. Laske seista 3-5 minutit.
Seejärel pange leotatud sorgotangud koos kõigi teiste koostisosadega (välja arvatud küpsetuspulber) blenderisse. Segage kuni teil on ühtlane taigen. Viimasena segage hulka ka küpsetuspulber.
Taignavalmistamise ajal võite ahju eelkuumutada temperatuurini 180°C. Jaga taigen 6 silikoonist muffinivormi vahel või vala 6-osalisse muffinipanni ja küpseta 30 minutit temperatuuril 180°C. Kui soovite olla kindel, et muffinid on seest küpsenud, torgake muffinit hambaorgiga. Kui see on väljavõttes puhas (või peaaegu puhas), siis on muffinid valmis. Laske enne söömist jahtuda.