Koostisosad
Kreem
-
Või Rimi115 g
-
Fariinsuhkur200 g
-
Vesi235 ml
-
Maisitärklis3 g
-
Nisujahu2 spl
-
Sool0.5 tl
-
Piim Rimi400 ml
-
Munakollane3 tk
-
Vanilliekstrakt1 tl
Põhi
-
Küpsis Digestive250 g
-
Või Rimi125 g
Serveerimiseks
-
Vahukoor Rimi250 ml
-
Soolapähkelmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Purusta küpsised, suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21–22 cm) põhja ja äärtesse. Aseta vorm külma.
Soolakaramellikreemi jaoks klopi munakollased väikeses kausis lahti ja tõsta kõrvale.
Sega keskmises potis omavahel maisitärklis, jahu ja sool. Lisa piim.
Sulata pannil keskmisel kuumusel või ja küpseta, kuni see hakkab pruunistuma.
Lisa suhkur ja lase veel umbes 5 minutit podiseda.
Nüüd lisa väga ettevaatlikult kuum vesi. See võib pritsida!
Ühenda suhkrusegu piima-jahuseguga.
Lase keskmisel kuumusel keema minna
Sega pidevalt ja lase podiseda 10 minutit, kuni segu pakseneb. Tõsta tulelt. Lisa karamellisegu vähehaaval (esmalt vaid kolmandik) munakollasevahule, samal ajal pidevalt hoolega segades.
Vala munavahu-karamellisegu eraldi pannile ja lisa ülejäänud karamellisegu.
Lase mõni minut keeda. Tõsta tulelt ja lisa vanill.
Vala karamellisegu tahkunud küpsisepõhjale ja aseta vähemalt 3–4 tunniks külmkappi.
Eemalda kook vormist. Vahusta koor ning kata kook vahukoore ja soolapähklitega.