Soolakaramellikommid

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Soolakaramellikommid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Või
     200 g
  • Pruun suhkur
     500 g
  • Suhkrusiirup hele
     315 g
  • Meresool
     2 tl
  • Kondenspiim
     397 g
  • Vanilliekstrakt
     1 tk

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 64 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kõikide soolakaramellifännide absoluutne lemmikkingitus! Need on ühtaegu soolased, magusad ja nii mõnusalt pehmed. Kommitegu sujub lihtsamalt, kui kasutad toidutermomeetrit. Nii võid kindel olla, et soolakaramell taheneb korralikult ja saad seda ilusti lõigata.

Vooderda umbes 33 x 23 cm vorm küpsetuspaberiga
Sulata suuremal pannil või
Sega keskmise suurusega kausis omavahel suhkur, siirup, ¾ tl soola ja kondenspiim
Kui või on täielikult sulanud, lisa pannile kõik ülejäänud koostisosad
Keera kuumus kõrgemaks ja lase segul keema tõusta
Kui see on juhtunud, alanda kuumust ja lase karamellisegul 20 minutit tasasel tulel keeda kuni see on saavutanud 118 kraadi, muutunud paksemaks ja on tumeda karamelli värvusega
Tõsta karamell tulelt, sega sisse vanill ja vala karamellisegu ettevalmistatud vormi
Lase umbes pool tundi jahtuda ja puista peale 1 tl meresoola
Jäta üle öö külma seisma
Järgmisel päeval lõika karamell tükkideks ja pakenda soovi korral paberisse
Säilita külmkapis!

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne

Rabarberi-mandlikook

1h 40min • Keskmine

Vanaema õunakook

1h • Keskmine
Autor: Laura Oro ja Paulig

Moosised muumia pirukad

30min • Keskmine