Šokolaadipavlova sidrunikreemi ja mangoga
-
Küpsetusaeg: 1h 30min
-
Keskmine
Koostisosad
Šokolaadipavlova
-
Munavalge4
-
Roosuhkur granuleeritud2.5 dl
-
Kakaopulber1 g
Sidrunivõidekoor
-
Vahukoor Rimi2.5 dl
-
Sidrunivõie1 dl
Serveerimiseks
-
Mango sügavkülmutatud500 g
-
Passion3 tk
-
Piparmünt1 serveerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kas sa teadsid, et magustoitude jaoks on kõhus olemas teine sahtel? Olgu sul kõht nii täis kui tahes, see šokolaadipavlova paneb sul kõhu korisema. Selle meeldiv värskus pärineb sidrunivõidest ja eksootilistest puuviljadest mango ja granadill (ehk passion). Kooki tippu tuleb mõnus piparmünt, mis elavdab nii värvi kui ka maitset!
Sulata mango üles.
Kuumuta ahi 100 °C-ni.
Šokolaadipavlova: Vispelda munavalged ja pool suhkrukogust mikseriga kõvaks seguks. Seejärel kalla vähehaaval peale ülejäänud suhkur, vispeldades samal ajal mikseriga. Kui tainas on valmis, siis peaks saama pöörata kausi pahupidi, ilma et tainas välja voolaks.
Puista kakao tainasse ja sega see "lohakalt" sisse.
Vormi beseesegu ringikujuliseks (umbes 25 cm läbimõõduga, 8 tüki jaoks) küpsetuspaberiga kaetud plaadil. Tee keskele väike süvend.
Küpseta ahjus keskmisel siinil umbes 1,5 minutit. Võta besee välja ja lase sellel restil jahtuda.
Sidrunivõidekoor: Vispelda koor kohevaks ja sega sisse sidrunivõie.
Pane mango sõela, et see saaks veidi kuivaks nõrguda.
Lõika granadillid (passionid) pooleks ja eemalda seemned ja viljaliha.
Serveerimiseks: Pane beseele koor, seejärel mango ja siis lõpuks granadill (passion). Puista peale münti.
Serveeri kohe.