Šokolaadimuffinid kirssidega
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Lihtne
Koostisosad
Tainas
-
Jahu120 g
-
Kakao60 g
-
Küpsetuspulber1 tl
-
Soolnäpuotsatäis
-
Õli120 ml
-
Suhkur160 g
-
Muna2 tk
-
Vanillisuhkur1 tl
-
Piim160 g
Kreem
-
Või200 g
-
Tuhksuhkur200 g
-
Kirsikompott3 spl
-
Hapukoor2 g
-
Punane toiduvärv5 tilka
Kaunistus
-
Kirsid12 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kuumuta ahi 180 °C-ni ning otsi muffinivorm
Tainas: Lisa suurde kaussi jahu, kakao, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool
Klopi teises kausis korralikult läbi õli, suhkur ja munad
Lisa kuivainete segu vähehaaval munamassile, seejärel lisa veidi piima ja sega ühtlaseks massiks
Vala tainas muffinivormi (täida umbes ⅔ vormist, et lasta tainal kerkida)
Küpseta umbes 15 minutit või kuni tainas jääb puupulga külge kinni
Kreem: vahusta kausis toasoe või kohevaks vahuks
Lisa vähehaaval tuhksuhkur
Lisa kolm supilusikatäit kirsikompoti siirupit ja 5 tilka toiduvärvi
Sega kuni kreem muutub ühtlaseks värviks
Lisa hapukoor ja sega veelkord
Jahuta küpsetatud koogikesed
Määri koogikesed pealt kreemiga ja kaunista kirssidega