Šokolaadikook soolakaramelli ja pähklitega

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Lihtne
Šokolaadikook soolakaramelli ja pähklitega
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Koogipõhi

  • Tume šokolaad
     200 g
  • Või
     200 g
  • Muna
     4 tk
  • Fariinsuhkur
     150 g
  • Nisujahu
     2 g
  • Kreeka pähkel
     75 g

Soolakaramell

  • Fariinsuhkur
     150 g
  • Vahukoor Rimi
     50 ml
  • Või
     100 g
  • Meresool
     0.75 tl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sulata väikeses potis või koos šokolaadiga.

Sega juurde suhkur. Lase 15 minutit jahtuda.

Vahusta ükshaaval hulka munad, lõpuks sega sisse jahu ja hakitud pähklid.

Vala koogitainas 21–22 cm lahtikäivasse koogivormi, mis on vooderdatud küpsetuspaberiga. Küpseta 180 kraadi juures 20–25 minutit.

Soolakaramelli jaoks kuumuta väikeses potis omavahel fariinsuhkur ja koor.

Lase segul 2–3 minutit keeda. Tõsta tulelt ning sega hulka või ja sool.

Jahuta segu külmkapis, kuni see on veidi paksemaks läinud. Vala koogile katteks.

Lase koogil 1–2 tundi külmkapis seista. Seejärel eemalda vormist ja serveeri.

Sarnased retseptid

Autor: Laura Oro ja Paulig

Moosised muumia pirukad

30min • Keskmine

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne

Rabarberi-plaadikook

1h • Keskmine

Rabarberi-mandlikook

1h 40min • Keskmine