Koostisosad
Koogipõhi
-
Tume šokolaad200 g
-
Või200 g
-
Muna4 tk
-
Fariinsuhkur150 g
-
Nisujahu2 g
-
Kreeka pähkel75 g
Soolakaramell
-
Fariinsuhkur150 g
-
Vahukoor Rimi50 ml
-
Või100 g
-
Meresool0.75 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Sulata väikeses potis või koos šokolaadiga.
Sega juurde suhkur. Lase 15 minutit jahtuda.
Vahusta ükshaaval hulka munad, lõpuks sega sisse jahu ja hakitud pähklid.
Vala koogitainas 21–22 cm lahtikäivasse koogivormi, mis on vooderdatud küpsetuspaberiga. Küpseta 180 kraadi juures 20–25 minutit.
Soolakaramelli jaoks kuumuta väikeses potis omavahel fariinsuhkur ja koor.
Lase segul 2–3 minutit keeda. Tõsta tulelt ning sega hulka või ja sool.
Jahuta segu külmkapis, kuni see on veidi paksemaks läinud. Vala koogile katteks.
Lase koogil 1–2 tundi külmkapis seista. Seejärel eemalda vormist ja serveeri.