Šokolaadikook peediga

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Šokolaadikook peediga

Koostisosad

  • Peet
     300 g
  • Oliiviõli
     150 ml
  • Vahtrasiirup
     150 ml
  • Šokolaad
     75 g
  • Muna
     3 tk
  • Speltajahu
     375 g
  • Küpsetuspulber
     2 tl
  • Kakaopulber
     5 g
  • Sool
     1 näpuotsatäis
  • Kookoshelbed
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Küpseta peeti! Proovi põnevat šokolaadikooki, mille maitset tugevdab riivitud peet. Vahtrasiirup annab tagasihoidlikult magusa maitse, nii et tegu ei ole väga magusa koogiga kohvi kõrvale. Või asemel oliiviõli kasutades rikastad kooki kasulike rasvadega.

Kuumuta ahi 175 ° kraadini.

Määri koogivormi õliga ja puista üle riivitud kookosega.
Koori peet ja riivi peeneks, vaja on umbes 3 dl (12 portsjoni jaoks).
Soojenda madalal tulel potis õli ja vahtrasiirup või mesi.

Lisa väikesed šokolaaditükid. Sega šokolaadi sulamiseni.

Võta pliidilt ära. Lisa segades riivitud peet ning munad.

Sega kokku kõik kuivained, lisa segu peeditainasse ja sega läbi.

Kalla segu vormi. Küpseta ahjus 35 minutit, valmidust kontrolli puutikuga.

Pööra kook tagurpidi ja lase jahtuda.

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne
Autor: Laura Oro ja Paulig

Moosised muumia pirukad

30min • Keskmine

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Rabarberi-mandlikook

1h 40min • Keskmine