Sofritto

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Sofritto

Koostisosad

  • Sibul punane
     1 tk
  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)
  • Porgand
     1 tk
  • Punane paprika
     1 tk
  • Tšillipipar punane
     1 tk
  • Varsseller
     2 tk
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Tomat
     2 tk
  • Tomatipüree
     1 spl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Vesi
     2.5 dl
  • Sidrun
     0.5 tk
  • Murulauk
     20 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sofrito sisaldab alati hakitud aedsellerit, porgandit ja sibulat ning seda kasutatakse Itaalia toitudes hautise- ja supipõhjana. Maitsvad köögiviljad on ideaalsed näiteks bolognese või minestrone põhjaks. Köögiviljasegu on ka suurepärane maitsekooslus vürtsika pastakastme jaoks.

Koori ja haki sibul ja küüslauk. Koori ja lõika porgand väikesteks kuubikuteks.

Poolita ja eemalda paprika ja tšilli südamik. Lõika paprika väikesteks kuubikuteks ja haki tšilli. Puhasta ja viiluta varsseller.

Prae köögiviljad kastrulis oliiviõlis. Lõika tomatid kuubikuteks ning sega need ja tomatipüree pannil olevate ainete hulka ja prae veel 3 minutit. Lisa vesi ja pressitud sidrunimahl ning maitsesta soola ja pipraga. Keeda koos ca 2 minutit. 

Haki murulauku ja sega köögiviljade hulka.

Sarnased retseptid

Kukeseenekaste

5min • Keskmine

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja