Sofritto
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Sibul punane1 tk
-
Küüslauk3 küüs (-nt)
-
Porgand1 tk
-
Punane paprika1 tk
-
Tšillipipar punane1 tk
-
Varsseller2 tk
-
Oliiviõli2 spl
-
Tomat2 tk
-
Tomatipüree1 spl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Vesi2.5 dl
-
Sidrun0.5 tk
-
Murulauk20 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Sofrito sisaldab alati hakitud aedsellerit, porgandit ja sibulat ning seda kasutatakse Itaalia toitudes hautise- ja supipõhjana. Maitsvad köögiviljad on ideaalsed näiteks bolognese või minestrone põhjaks. Köögiviljasegu on ka suurepärane maitsekooslus vürtsika pastakastme jaoks.
Koori ja haki sibul ja küüslauk. Koori ja lõika porgand väikesteks kuubikuteks.
Poolita ja eemalda paprika ja tšilli südamik. Lõika paprika väikesteks kuubikuteks ja haki tšilli. Puhasta ja viiluta varsseller.
Prae köögiviljad kastrulis oliiviõlis. Lõika tomatid kuubikuteks ning sega need ja tomatipüree pannil olevate ainete hulka ja prae veel 3 minutit. Lisa vesi ja pressitud sidrunimahl ning maitsesta soola ja pipraga. Keeda koos ca 2 minutit.
Haki murulauku ja sega köögiviljade hulka.