Koostisosad
Salat
-
Broilerimaks400 g
-
Kartul4 tk
-
Lehtkapsas100 g
-
Punane paprika1 tk
-
Sibul1 tk
-
Pune0.5 tl
-
Punanse veini äädikas1 spl
-
Oliiviõli1 spl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Gremolata
-
Petersell1 peotäis (-t)
-
Sidruni koor0.5 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kanamaks ei ole ainult pasteedi jaoks – sellest saad ka tõeliselt maitsva ja toitva salati. Itaaliapärane gremolata on hea abiline nii grilltoidu, ahjuprae kui ka hautise maitsestamiseks, aga sobib ülihästi ka selle salatiga.
Haki sibul, tükelda paprika ja keedukartul. Rebi lehtkapsas suupärasteks tükkideks ja vala tükkidele keev vesi. Lase minutike seista, seejärel kurna ja loputa jääkülma veega ning suru käte vahel liigne vesi välja.
Kuumuta pannil õlis sibulat umbes 5 minutit, kuni see on pehmenenud. Lisa paprika ja keedetud kartul ning kuumuta veel 5 minutit. Eemalda segu pannilt ja jäta ootele. Eemalda maksalt suuremad kelmed ja kuivata maks. Maitsesta soolaga ja prae mõlemalt poolt kaks minutit. Lisa äädikas, pune ja kartuli-paprikasegu ning lehtkapsas, kuumuta segades veel paar minutit. Maitsesta soola-pipraga.
Gremolata valmistamiseks haki petersell ja küüslauguküüned võimalikult peeneks ning sega sidrunikoorega. Jaga salat taldrikutesse, puista peale gremolata ja serveeri.