Koostisosad
Searibid
-
Ribi4 tk
-
Muna2 tk
-
Riivsai2 dl
-
Piim3 spl
-
Petersell2 g
-
Riivjuust Parma1 dl
-
Küüslauk4 küüs (-nt)
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Kartulisalat
-
Kartul6 tk
-
Sidruni mahl ja koor0.5 tk
-
Külmpressitud oliiviõli0.25 dl
-
Kapparid soolvees2 g
-
Piparmünt1 peotäis (-t)
-
Petersellmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Sitsiiliapärane ribi (eelistatult searibi kõhutükk) riivaia-ürdipaneeringus sobib ideaalselt suvise päikese alla. Eriti kui selle kõrval on maitsev kartulisalat!
Lõika küüslauguküüned viiludeks ja kuumuta õlis klaasjaks. Eemalda küüslauk ja säilita see näiteks kartulisalatisse lisamiseks.
Kasta lihatükid muna-piimasegusse ja seejärel riivsaiasegusse.
Prae paneeritud lihatükke mõlemalt poolt umbes 5 minutit, kuni need on kuldselt pruunid. Tõsta 160-kraadisesse ahju ja küpseta, kuni liha temperatuur on 60–64 kraadi (umbes 20 minutit).
Kartulisalat: Keeda kartulid soolvees enam-vähem pehmeks (aga mitte täiesti). Jahuta.
Olenevalt suurusest lõika kartulid pooleks või neljaks. Vala peale oliiviõli, lisa riivitud sidrunikoor, maitse järgi sidrunimahla ja kapparid.
Sitsiilia searibid riivsaia-ürdipaneeringus: Klopi munad kergelt koos piimaga lahti, maitsesta soola ja pipraga. Sega kuivained (riivjuust Parma asemel võid kasutada ka muud kõva juustu) omavahel. Liha peab olema vähemalt tund aega toatemperatuuril seisnud. Enne paneerimist raputa lihale kergelt soola ja värskelt jahvatatud musta pipart.