Sitsiilia searibid

  • Küpsetusaeg: 1h 40min
  • Keskmine
Sitsiilia searibid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Searibid

  • Ribi
     4 tk
  • Muna
     2 tk
  • Riivsai
     2 dl
  • Piim
     3 spl
  • Petersell
     2 g
  • Riivjuust Parma
     1 dl
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Kartulisalat

  • Kartul
     6 tk
  • Sidruni mahl ja koor
     0.5 tk
  • Külmpressitud oliiviõli
     0.25 dl
  • Kapparid soolvees
     2 g
  • Piparmünt
     1 peotäis (-t)
  • Petersell
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sitsiiliapärane ribi (eelistatult searibi kõhutükk) riivaia-ürdipaneeringus sobib ideaalselt suvise päikese alla. Eriti kui selle kõrval on maitsev kartulisalat!

Lõika küüslauguküüned viiludeks ja kuumuta õlis klaasjaks. Eemalda küüslauk ja säilita see näiteks kartulisalatisse lisamiseks.

Kasta lihatükid muna-piimasegusse ja seejärel riivsaiasegusse.

Prae paneeritud lihatükke mõlemalt poolt umbes 5 minutit, kuni need on kuldselt pruunid. Tõsta 160-kraadisesse ahju ja küpseta, kuni liha temperatuur on 60–64 kraadi (umbes 20 minutit).

Kartulisalat: Keeda kartulid soolvees enam-vähem pehmeks (aga mitte täiesti). Jahuta.

Olenevalt suurusest lõika kartulid pooleks või neljaks. Vala peale oliiviõli, lisa riivitud sidrunikoor, maitse järgi sidrunimahla ja kapparid.

Sitsiilia searibid riivsaia-ürdipaneeringus: Klopi munad kergelt koos piimaga lahti, maitsesta soola ja pipraga. Sega kuivained (riivjuust Parma asemel võid kasutada ka muud kõva juustu) omavahel. Liha peab olema vähemalt tund aega toatemperatuuril seisnud. Enne paneerimist raputa lihale kergelt soola ja värskelt jahvatatud musta pipart.

Sarnased retseptid

Grillitud juust pitaga

20min • Keskmine