Koostisosad
-
Sea sisefilee1 tk
-
Prantsuse sinep2 spl
-
Worcester kaste1 tl
-
Must pipar jahvatatud1 tl
-
Või1 g
-
Soolmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Taaiseseisvumispäeva tähistamine on lähenemas! Proovi seekord traditsioonilise seaprae asemele valmistada hõrk ja maitsev roog sealiha sisefileest.
Pea meeles, et liha tuleb maitsvam ja valmib kiiremini, kui soojendad selle kõigepealt toatemperatuurini. Lase lihal 30–40 minutit enne seista, kui hakkad seda toiduks valmistama.
Esmalt pruunista fileetükk kuumal pannil ning seejärel lase sellel jahtuda.
Pane jahtunud fileetükk kilekotti koos sinepi (eelistatud Dijoni), Worchesteri kastme, musta pipra ja soolaga ning sega korralikult läbi.
Aseta marinaadis lihatükk 3-4 tunniks külmkappi.
Kuumuta ahi 180 kraadini ning küpsetamisel lisa võid.
Küpseta umbes 20 minutit.
Naudi külmalt või soojalt koos värske salatiga.