Siidine šokolaadi-kirsikook

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Lihtne
Siidine šokolaadi-kirsikook

Koostisosad

Põhi

  • Kaerahelbed
     60 g
  • Pähklid
     60 g
  • Datlid
     100 g
  • Kookosõli
     3 spl

Täidis

  • Tume šokolaad
     300 g
  • Kookospiim
     400 ml
  • Kirsid kivideta
     200 g

Kaunistamiseks

  • Kirsid
     
  • Marjasegu
     
  • Mandlilaastud
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Patuvaba šokolaadikook, mis on ühteaegu tervislik ning viib ka keele alla. Siidine šokolaadi-kirsikook on ideaalne valentinipäeval nautimiseks. See kreemine kook koosneb datlitest, tumedast šokolaadist ja kaerahelvestest ning sobib ideaalselt ka veganitele. Gluteenivabaks koogiks kasuta gluteenivabu kaerahelbeid. Mõnusat patuvaba patustamist!

Tõsta täidise jaoks mõeldud kirsid sügavkülmast välja, et need saaksid sulada.
Purusta köögikombainis kaerahelbed ja maapähklid ühtlases puruks.
Eemalda datlitelt kivid ja haki väikesteks tükkideks.
Sulata kookosõli.
Lisa kaerahelbe-pähklisegule pehmed datlitükid ja kookosõli.
Sega kõik ühtlaseks seguks.
Suru saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18-20 cm) põhja ja äärtesse.
Aseta koogivorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Vala kookospiim kuumakindlasse kaussi ja tõsta sisse šokolaaditükid.
Sulata nüüd kookospiima-šokolaadisegu kuumaveevannis ehk tõsta kauss kuuma veega täidetud poti peale.
Sega aeg-ajalt, et kiiremini sulaks.
Jaota sulataud kirsi koogipõhjale laiali ja vala peale sulanud šokolaadisegu.
Lase koogil 4 tundi külmkapis taheneda.
Eemalda vormist ja kaunista marjade ja röstitud mandlilaastudega.

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Red Velvet kook

1h 15min • Keskmine
Autor: Laura Oro ja Paulig

Moosised muumia pirukad

30min • Keskmine