Koostisosad
-
Kanamunad Rimi3 tk
-
Sidrun1 tk
-
Suhkur150 g
-
Või Rimi150 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Sidrunikreem on peo kõige popim piiga, kelle peale iga lusikas elevusest klobisema kukub. Määri seda lihtsalt röstsaiale, kasuta sidruni-beseekoogis ja Pavlova peal või söö otse purgist – pidu sinus eneses on igatahes alanud ning sidrunikreem on selle staar.
Otsi 1–1,5 l mahutavusega kuumakindel kauss ja pott, mille peale kauss parasjagu sügavalt istub. Kalla poti põhja veidi vett ning lase see keema tõusta.
Samal ajal pese sidrun kuuma veega ja riivi väikese riiviga sidruni koor. Pigista sidrunist välja mahl.
Klopi kausis kergelt kokku munad, suhkur, sidrunikoor ja -mahl. Tõsta munaseguga kauss kergelt keeva veega poti kohale ning lase sel tasapisi kuumeneda, ise samal ajal segu vispeldades ja äärtest keskele kaapides. 8–10 minuti järel peaks segu muutuma tasapisi õhulisemaks ja samas tihkemaks.
Kui segu on parasjagu tihke ja küps, tõsta pott tulelt ning klopi väikeste koguste kaupa hulka toasoe või.
Kalla sidrunikreem purki ja säilita külmikus kuni viis päeva.