Sidrunikeeks valge šokolaadi kattega

  • Küpsetusaeg: 1h 20min
  • Keskmine

Koostisosad

Koostisosad

  • Paulig kohvi
     1 pakk (-i)
  • Nisujahu või meelepärane gluteenivaba jahusegu
     200 g
  • Mandlijahu
     65 g
  • Toasoe või
     200 g
  • Piim
     120 ml
  • Tuhksuhkur või kookospiima suhkur
     100 g
  • Toasoe muna
     4 tk
  • Sidrunimahl
     60 ml
  • Maheda sidruni pehmelt riivitud koor
     3 tk
  • Küpsetuspulber
     2 tl
  • Vaniljeekstrakt
     2 tl
  • Sool
     0.1 tl

Kate

  • Lahja toorjuust
     100 g
  • Vahukoor
     100 g
  • Valge šokolaad
     50 g
  • Jahutatud vanilje(Soovi korral)
     1 näpuotsatäis

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kogus: ca 10 viilu, 20 x 11 cm suurune vorm 

Sega kausis jahud, küpsetuspulber, sool ja suhkur.
Lisa peenelt riivitud sidruni koor, toasoe või ning mikserda kõik kohevaks.
Teises kausis vispelda munad, piim ja vaniljeekstrakt.
Lisa see jahusegule, lisa ka sidrunimahl ning sega kõik ühtlaseks taignaks.
Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga või määri võiga, vala tainas vormi ning küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 50-60 min kuni keeks on pealt kuldne ning sisse torgatud küpsetustikk jääb puhtaks.
Kui keeks pruunistub pealt liiga kiirelt, siis kata see fooliumiga ja küpseta lõpuni. Lase keeksil jahtuda enne kui ta vormist välja kummutad.
Katte jaoks vahusta vahukoor ning sega hulka ka toorjuust ning sulatatud valge šokolaad. Kui keeks on jahtunud, siis määri kate keeksile ja naudi oma Paulig Presidentti kohviga.

Sarnased retseptid

Autor: Laura Oro ja Paulig

Moosised muumia pirukad

30min • Keskmine
Retsepti autor: @miaspiration // Maria Veski-Raudkivi ja Paulig

Porgandikoogi ahjupuder

35min • Keskmine

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne