Sibula- ja estragonitäidisega portobello läätse- ja tomatisalatiga

  • Küpsetusaeg: 40min
  • Lihtne
Sibula- ja estragonitäidisega portobello läätse- ja tomatisalatiga

Koostisosad

  • Šampinjon Portobello
     4 tk
  • Kollane sibul
     4 tk
  • Kohvikoor Rimi
     50 g
  • Estragon
     1 punt (-i)
  • Valge veini äädikas
     1.5 spl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Leivapuru
     1 dl
  • Muna
     1 tk

Tomatisalat

  • Läätsed Rimi
     400 g
  • Rohelised oad
     150 g
  • Tomat
     300 g
  • Hernevõrsed
     100 g
  • Oliiviõli
     3 spl
  • Punase veini äädikas
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Täidetud portobello estragoni peene maitsega. Krõbe, toatemperatuuril salat on sellele täiuslik täiendus. Tõeliselt maitsev vegan-roog, mis sobib kogu perele, olenemata sellest, kas nad eelistavad liha või taimetoitu.

Portobello: Soojenda ahi 200 °C-ni.

Eemalda seenejalad ja eoslehekesed teelusikaga kübara alt. Koori ja viiluta sibulad. Viiluta seenejalad. Prae sibul ja seened keskmisel kuumusel pannil võis, kuni sibul on pehme ja pooleldi läbipaistev. Haki estragon ja sega pannile. Vala peale äädikas ja eemalda tulelt. Lisa soola ja pipart. Sega sisse riivsai, koor ja muna.

Pane seened ahjukindlasse vormi. Jaota sibulasegu seente vahel. Pane ahju keskmisele siinile umbes 15 minutiks.

Tomatisalat: Kurna oad sõelas, loputa külma veega ja lase veel välja nõrguda.

Puhasta oad ja keeda neid soolatud vees 4 minutit. Kurna oad. Sega tomatid (soovitavalt erinevat värvi) läätsede, ubade ja hernevõrsetega. Piserda peale oliiviõli ja äädikat. Puista peale soola ja pipart ning sega läbi.

Serveeri portobello tomatisalatiga.

Sarnased retseptid

Grillitud juust pitaga

20min • Keskmine