Sibula- ja estragonitäidisega portobello läätse- ja tomatisalatiga
-
Küpsetusaeg: 40min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Šampinjon Portobello4 tk
-
Kollane sibul4 tk
-
Kohvikoor Rimi50 g
-
Estragon1 punt (-i)
-
Valge veini äädikas1.5 spl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Leivapuru1 dl
-
Muna1 tk
Tomatisalat
-
Läätsed Rimi400 g
-
Rohelised oad150 g
-
Tomat300 g
-
Hernevõrsed100 g
-
Oliiviõli3 spl
-
Punase veini äädikasmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Täidetud portobello estragoni peene maitsega. Krõbe, toatemperatuuril salat on sellele täiuslik täiendus. Tõeliselt maitsev vegan-roog, mis sobib kogu perele, olenemata sellest, kas nad eelistavad liha või taimetoitu.
Portobello: Soojenda ahi 200 °C-ni.
Eemalda seenejalad ja eoslehekesed teelusikaga kübara alt. Koori ja viiluta sibulad. Viiluta seenejalad. Prae sibul ja seened keskmisel kuumusel pannil võis, kuni sibul on pehme ja pooleldi läbipaistev. Haki estragon ja sega pannile. Vala peale äädikas ja eemalda tulelt. Lisa soola ja pipart. Sega sisse riivsai, koor ja muna.
Pane seened ahjukindlasse vormi. Jaota sibulasegu seente vahel. Pane ahju keskmisele siinile umbes 15 minutiks.
Tomatisalat: Kurna oad sõelas, loputa külma veega ja lase veel välja nõrguda.
Puhasta oad ja keeda neid soolatud vees 4 minutit. Kurna oad. Sega tomatid (soovitavalt erinevat värvi) läätsede, ubade ja hernevõrsetega. Piserda peale oliiviõli ja äädikat. Puista peale soola ja pipart ning sega läbi.
Serveeri portobello tomatisalatiga.