Shakshuka halloumi-juustuga
-
Küpsetusaeg: 1h
-
Keskmine
Koostisosad
Baklažaan
-
Baklažaan340 g
-
Vürtsköömned2 tl
-
Jahvatatud ingver1 tl
-
Kaneel2 g
-
Tšillipiprahelbed1 g
-
Oliiviõli0.5 dl
Köögiviljakaste
-
Sibul punane1 tk
-
Punane paprika1 tk
-
Suvikõrvits350 g
-
Purustatud tomatid390 g
-
Pastakaste390 g
-
Vesi1 dl
-
Köögiviljapuljong1 tk
-
Valge veini äädikas1 tl
-
Juust Halloumi200 g
-
Soolmaitse järgi
-
Muna4 tk
-
Petersell1 peotäis (-t)
Serveerimiseks
-
Leib
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Põneva nime shakshuka taga peitub Lähis-Idast pärit tõeliselt hea hommikueine. Täiuslikus harmoonias olevad vürtsid ja maitsed viivad meie maitsmisnäsad seitsmendasse taevasse. Lase munadel hautise peal valmis keeda. Serveeri hea leivaga ja puista vahetult enne serveerimist peale värsket peterselli.
Kuumuta ahi 225 °C-ni.
Baklažaan: lõika baklažaan ca 3 x 3 cm suurusteks tükkideks. Sega baklažaanitükid vürtside ja oliiviõliga ahjukindlas vormis läbi ning pane 20 minutiks ahju (keskmisele siinile).
Köögiviljakaste: koori ja haki sibul jämedalt. Eemalda paprika südamik ning lõika paprika ja kabatšokk tükkideks.
Pane sibul, paprika, kabatšokk, purustatud tomatid, pastakaste, vesi, puljongikuubik ja äädikas kastrulisse. Aja keema ja lase esmalt 15 minutit haududa.
Lõika halloumi-juust ca 2 x 2 cm suurusteks tükkideks. Lisa juust ja baklažaan kastrulisse ja keeda veel ca 5 minutit. Maitsesta vajadusel soolaga.
Eemalda kastrul pliidilt ja löö munad kastrulisse lahti. Pane kastrulile kaas peale ja lase keeda madalal kuumusel ca 15 minutit, kuni munavalge on tardunud.
Haki peterselli ja puista serveerimisel peale.
Serveerimiseks: serveeri leivaga.