Seljanka kolme lihaga

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Seljanka kolme lihaga

Koostisosad

Koostisosad

  • Sibul, poolratastena
     2 tk
  • Tomatikaste
     150 g
  • Ketšup või tomatipasta
     2 spl
  • Puljong
     1 l
  • Suitsuvorst, tükeldatuna
     200 g
  • Viinerid, tükeldatuna
     100 g
  • Hapukurk + hapukurgivedelik
     3 tk
  • Oliivid
     2 spl
  • Õli praadimiseks
     1
  • Maitsestamiseks soola, pipart, paar loorberilehte
     2 näpuotsatäis

Lisandid

  • Hakitud petersell
     2 spl
  • Roheline sibul
     2 näpuotsatäis
  • Hapukoor
     2 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sügis on vaikselt uksele koputamas ning õhtud muutumas järjest pimedamaks ja jahedamaks. Kui toidust rääkida, siis ihkab hing sel perioodil midagi tõeliselt soojendavat ja kosutavat. Kolme lihaga seljanka pakub rikkalikku maitset ja korralikku kõhutäit! 

 

Lihtne valmistada, soodne rahakotile ning soovi korral saab seda kokata suuremas koguses, et ka teistel päevadel kõhutäis kapis ootamas oleks. 

 

Retsepti järgi valmistatuna jätkub suppi neljale sööjale.

 

Kuumuta poti põhjas õli ja hauta hakitud sibulat madalal kuumusel mõned minutid.
Lisa pannile tomatipasta, suitsuvorst ja ketšup. Kuumuta läbi ja kalla siis peale puljong.
Lisa potti ka loorberilehed.
Hauta madalal kuumusel kümmekond minutit ja lisa siis viinerid, oliivid ja tükeldatud hapukurgid.
Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja keeda veel kümmekond minutit.
Maitsesta soola, pipra, kurgivee ja soovi korral ka tibakese suhkruga.
Serveerides tõsta supile hapukoort ning puista peale hakitud värsket peterselli või rohelist sibulat. Maitsesta suppi sidrunimahlaga.

Sarnased retseptid

Kukeseenekaste

5min • Keskmine

Grillitud juust pitaga

20min • Keskmine

Grillitud kuldmerikoger

20min • Keskmine