Selge kalasupp tervest kalast

  • Küpsetusaeg: 2h 20min
  • Keskmine
Selge kalasupp tervest kalast
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Värske kala
     1.5 kg
  • Vesi
     1 l
  • Till
      Maitse järgi
  • Petersell
      Maitse järgi
  • Sool
      Maitse järgi
  • Pipar
      Maitse järgi
  • Sibul
     4 tk
  • Varajane porgand
     2 tk
  • Varajane kartul
     8 tk
  • Suvikõrvits
     300 g

Serveerimiseks

  • Sibul
     
  • Till
     
  • Õunaäädikas
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Osta turult või kalurilt terve kala (näiteks ahven, koha või forell) ja fileeri see ise supi jaoks.
Supi puljong valmista peast, uimedest, selgroost ja nahast. Pane kõik need suurde potti külma veega keema.
Kui puljong keeb, korja vaht pealt ja jäta madalal kuumusel vaikselt podisema.
Rösti poolitatud sibulad ahjus kuldseks ja lisa puljongisse.
Lisa tilli- või petersellivarsi.
Kuumuta umbes pool tundi ja jäta siis pooleks tunniks seisma.
Seejärel kurna puljong läbi sõela.
Lõika kalafilee väikesteks tükkideks.
Keeda juurde kartul.
Terved porgandid ja pooleks lõigatud suvikõrvitsad rösti tervelt ahjus või grilli peal.
Lase jahtuda, lõika väikesteks tükkideks-ratasteks.
Lõika värsket sibulat ja tilli eraldi kaussi.
Serveerimiseks kuumuta puljong uuesti väiksemas kastrulis, maitsesta soola-pipra ja vähese õunaäädikaga, lisa ettevalmistatud köögiviljad ning viimasena kalatükid. Jaga kaussidesse ja puista peale tilli-sibulat.

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine

Kapsasupp

45min • Keskmine

Kikerhernesupp karaskiga

1h 30min • Keskmine