Seene-ramen shiitake-seente ja austerservikutega
-
Küpsetusaeg: 1h 15min
-
Keeruline
Koostisosad
Seenepuljong
-
Sibul1 tk
-
Porgand1 tk
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Seenepuljong1 l
Frititud austerservikud
-
Austerservikud150 g
-
Õlifrittimiseks
Shiitake-seened
-
Shiitake-seened150 g
-
Ingver1 g
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Rapsiõli2 spl
-
Seesamiõli1 tl
-
Sojakaste1 spl
Katteks
-
Salatisibul2 tk
-
Tšillipipar1 tk
Serveerimiseks
-
Nuudlid4 peotäis (-t)
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Shiitake-seente ja austerservikutega rāmen on nuudlisupp ingveriga praetud shiitake-seentega vürtsikas seenepuljongis. Õnnestunud rāmen‘i saladus peitub tõeliselt heas puljongis. Kuivatatud kivipuravik lisab puljongile maitsesügavust ja kui soovid veelgi rikkamat maitset, siis lisa bonito-helbeid (vööttuunihelbed). Kuid sellisel juhul ei ole tegu taimse supiga. Supi peale pannakse katteks krõbedad frititud austerservikud.
Seenepuljong: Koori sibul, porgand ja küüslauk ning lõika jämedateks tükkideks.
Pane kõik puljongi koostisosad keema ja lase ca 40 minutit kaane all haududa. Kurna ja maitsesta vajadusel soolaga.
Frititud austerservikud: Rebige või lõigake austerservikud õhukesteks tükkideks. Kuumutage õli kastrulis kuni 160 °C-ni. Friti seeni portsjonite kaupa, kuni need on kuldpruunid ja krõbedad. Tõsta seened vahukulbiga välja ja lase majapidamispaberil nõrguda. Maitsesta soolaga.
Shiitake-seened: Puhasta ja poolita shiitake-seened. Koori ning riivi ingver ja küüslauk peeneks.
Kuumuta õli praepannil ja küpseta shiitake-seened kuldpruuniks. Vähenda kuumust ning lisa ingver, küüslauk, seesamiõli ja soja. Sega ja hoia soojas.
Kate: Haki salatisibulad ja viiluta tšilli.
Valmista nuudlid pakendil oleva õpetuse järgi.
Jaota nuudlid sügavatesse kaussidesse ja kalla peale puljong. Katteks pane shiitake-seeni, austerservikuid, salatisibulat ja tšillit.