Seene- ja läätsehautis tomati ja rosmariiniga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Metsik riis500 g
Hautis
-
Šampinjonid250 g
-
Kollane sibul1 tk
-
Porgandid500 g
-
Oliiviõli1 spl
-
Jahvatatud paprika1 tl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Kobartomat400 g
-
Vesi2 dl
-
Köögiviljapuljong1 tk
-
Läätsed390 g
-
Rosmariin1 peotäis (-t)
Serveerimiseks
-
Hapukoor Rimi2 dl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Prae köögiviljad, maitsesta paprikapulbriga ning lisa tomatid ja puljong. Lase neil seejärel koos keeda ning sega hulka läätsed ja rosmariin. Serveeri hautist koheva värskelt keedetud riisi ja kreemja hapukoorega.
Keeda riisi vastavalt pakendil olevale õpetusele.
Hautis: puhasta ja lõika seened tükkideks. Koori sibul ja porgandid ning haki sibul ja lõika porgandid kuubikuteks.
Prae köögiviljad potis oliiviõlis ning maitsesta paprikapulbri, soola ja pipraga. Vähenda kuumust ja sega hulka tomatid, vesi ja puljongikuubik. Lase 5 minutit haududa. Loputa läätsed ja lase kuivaks nõrguda. Sega läätsed hautise hulka ja kuumuta läbi.
Rebi rosmariinilehed okste küljest ja haki need ning sega kergelt hautise sisse.
Serveeri hautist riisi ja hapukoorega.