Seemneleib ubade ja köömnetega
-
Küpsetusaeg: 15h
-
Keskmine
Koostisosad
-
Mungoad1 dl
-
Vesi1 l
-
Päevalilleseemned2 dl
-
Kaerahelbed2 dl
-
Seesamiseemned1.5 dl
-
Chia seemned2 g
-
Mandel1 dl
-
Küpsetuspulber3 g
-
Sool2 tl
-
Köömned1 g
-
Külm vesi3 dl
-
Mesi1 spl
-
Oliiviõli3 spl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Leib seemnete ja mungubadega ei ole tavalisest leivast mitte ainult tervislikum, vaid ka mahlasem. Seemneleiva küpsetamiseks ei ole vaja mingit pärmiainet. Sealjuures on see gluteenivaba, kui kasutada puhast kaera.
Loputa kuivatatud mungoad. Pane need kaussi ja kalla peale keevat vett. Jäta ööseks või vähemalt 8 tunniks ligunema. Kurna korralikult.
Sega ligunenud mungoad ja ülejäänud kuivained kaussi.
Sega kokku külm vesi, mesi ja õli ning kalla seemnesegule peale. Sega kokku.
Pressi tainas küpsetuspaberiga kaetud leivavormi, mis mahutab umbes 2 liitrit (1 pätsi jaoks). Jäta u 3 tunniks toatemperatuurile seisma.
Kuumuta ahi 175 °C-ni. Küpseta ahjus kesmisel siinil umbes 70 minutit. Lase leival vormis jahtuda.