Koostisosad
-
Seakaelakarbonaad1 kg
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Sibul400 g
-
Dijoni sinep1 spl
-
Tüümian1 tl
-
Õunamahl2 dl
-
Õli0.5 dl
-
Sool1 g
-
Must piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Suured lihatükid jäävad mõnusalt mahlased, kuid vajavad grillimisel täit tähelepanu. Jälgi, et söed poleks liiga tulised ja taltsuta leeki veepritsiga, kui see nina süte vahelt välja peaks pistma. Lisandiks sobib hästi nii värske soolakurk kui ka kurgi-tomatisalat. Proovi kastmena ka lihtsat sinepidippi. Selleks sega paksema maitsestamata jogurti sisse veidi majoneesi, soola ja teralist Dijoni sinepit ning valmis ongi!
Lõika liha 6–7 cm suurusteks toekateks tükkideks. Viiluta sibulad ja küüslauguküüned. Sega kõik koostisained korralikult kokku ja jäta liha kaane või köögikilega kaetud nõus üheks ööpäevaks külmkappi maitsestuma.
Järgmisel päeval lükka maitsestunud liha sibularõngastega vaheldumisi tugevamatele metallvarrastele ja grilli hõõguvate süte kohal umbes 30 minutit, vahepeal vardaid pöörates.