Koostisosad
Koostisosad
-
Sea kaelakarbonaad1.5 kg
Uhmrisegu
-
Vürtsköömned2 tl
-
Mustad sinepiseemned1 tl
-
Mooniseemned1 tl
-
Must pipar1 tl
-
Nelk5 tk
Kannmikserisegu
-
Valge veini äädikas1 dl
-
Ingver1 g
-
Tšilli2 tk
-
Sibulad1 tk
-
Pruun suhkur1 tl
-
Kaneel1 tl
-
Kurkum0.5 tl
Pannisegu
-
Roheline tšilli1 tk
-
Sibulad1 tk
-
Küüslauk3 küüs (-nt)
-
Õlikuumutamiseks
-
Soolmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Vindaloo on India karriroog, mis pakub maitseelamust kogu perele, kuid vajab tähelepanelikumat eeltööd ning kannatust.
Kuumuta kuival pannil kogu aeg segades uhmrivürtside segu, kuni mooniseemned hakkavad praksuma. Kalla vürtsid uhmrisse ja purusta üsna peeneks.
Püreeri kannmikseris või sauseguri lõiketeraga topsis kannmikserisegu, lisades vajaduse korral 2 sl vett, et mass muutuks ühtlaseks püreeks.
Hõõru 3 cm kuubikuteks lõigatud sealihatükid kuiva vürtsiseguga sisse, lisa püree ja sega läbi. Jäta liha külmkappi maitsestuma vähemalt paariks tunniks, veel parem oleks segul lasta üle öö tõmmata.
Haki sibul, tšillikaun ja küüslauk ning kuumuta neid malmpoti põhjas õli sees. Lisa sealiha koos marinaadiga ja lase marinaadil läbi kuumeneda, lihatükke aeg-ajalt keerates.
Kalla peale 2 dl vett, maitsesta vähese soolaga ning tõsta ahju hauduma. Küpseta 170 kraadi juures 1,5 tundi või kuni sealiha on suus sulavalt pehme.