Sealiha-vindaloo

  • Küpsetusaeg: 2h
  • Keskmine
Sealiha-vindaloo
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Koostisosad

  • Sea kaelakarbonaad
     1.5 kg

Uhmrisegu

  • Vürtsköömned
     2 tl
  • Mustad sinepiseemned
     1 tl
  • Mooniseemned
     1 tl
  • Must pipar
     1 tl
  • Nelk
     5 tk

Kannmikserisegu

  • Valge veini äädikas
     1 dl
  • Ingver
     1 g
  • Tšilli
     2 tk
  • Sibulad
     1 tk
  • Pruun suhkur
     1 tl
  • Kaneel
     1 tl
  • Kurkum
     0.5 tl

Pannisegu

  • Roheline tšilli
     1 tk
  • Sibulad
     1 tk
  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)
  • Õli
      kuumutamiseks
  • Sool
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Vindaloo on India karriroog, mis pakub maitseelamust kogu perele, kuid vajab tähelepanelikumat eeltööd ning kannatust.

Kuumuta kuival pannil kogu aeg segades uhmrivürtside segu, kuni mooniseemned hakkavad praksuma. Kalla vürtsid uhmrisse ja purusta üsna peeneks.

Püreeri kannmikseris või sauseguri lõiketeraga topsis kannmikserisegu, lisades vajaduse korral 2 sl vett, et mass muutuks ühtlaseks püreeks.

Hõõru 3 cm kuubikuteks lõigatud sealihatükid kuiva vürtsiseguga sisse, lisa püree ja sega läbi. Jäta liha külmkappi maitsestuma vähemalt paariks tunniks, veel parem oleks segul lasta üle öö tõmmata.

Haki sibul, tšillikaun ja küüslauk ning kuumuta neid malmpoti põhjas õli sees. Lisa sealiha koos marinaadiga ja lase marinaadil läbi kuumeneda, lihatükke aeg-ajalt keerates. 

Kalla peale 2 dl vett, maitsesta vähese soolaga ning tõsta ahju hauduma. Küpseta 170 kraadi juures 1,5 tundi või kuni sealiha on suus sulavalt pehme.

Sarnased retseptid

Kukeseenekaste

5min • Keskmine
Demo Kaev
Rimi peakokk