Seaaba krõbeda nuikapsa-õunasalati ja maapähklitega
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Sidrunhein2 tk
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Suhkur1 g
-
Sool1 tl
-
Sea abaliha600 g
-
Kalakaste1 spl
-
Seesamiõli1 spl
-
Tšillimajoneesmaitse järgi
Nuikapsasalat
-
Nuikapsas300 g
-
Õun1 tk
-
Roheline sibul2 tk
-
Tšilli1 tk
-
Koriander2 peotäis (-t)
-
Laimimahl1 spl
-
Söögiäädikas (12%)1 tl
-
Suhkur1 tl
-
Soolmaitse järgi
-
Maapähkel1 dl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Valmista Aasia maitsetega sealiha abatükki! Seekord maitsestame abatükki sidrunirohu, kalakastme ja seesamiõliga. Serveeri krõbeda ja hapu nuikapsa-õunasalatiga. Kui soovid soolasemat, lisa maapähkleid.
Haki sidrunhein peeneks. Koori ja haki küüslauk. Sega kokku sidrunhein, küüslauk, suhkur ja sool. Lisa vürtsid lihale. Kalla kalakastmega üle ja jäta umbes 15 minutiks külmkappi marineerima.
Nuikapsasalat: koori nuikapsas ja õunad ning haki peeneks. Lõika roheline sibul peenteks viiludeks. Eemalda tšillist seemned ning haki peeneks. Hoia mõni koriandrileht kaunistuseks ning haki ülejäänud peeneks (ka varred). Sega kõik kausis kokku laimimahla, äädika, suhkru ja soolaga. Puista maapähklid peale.
Prae liha seesamiõlis umbes 5 minutit, kuni see on läbipraetud. Lõika paksudeks viiludeks ja serveeri salati ja majoneesiga. Kaunista koriandriga.