Šampinjoniburger lameleiva ja kõrvitsa-aioliga
-
Küpsetusaeg: 40min
-
Keskmine
Koostisosad
Kõrvitsa-aioli
-
Muskaatkõrvits900 g
-
Õli1 spl
-
Muna2 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Oliiviõli0.5 dl
-
Sidrun0.5 tk
-
Soolmaitse järgi
-
Must piparmaitse järgi
Hõbesibulasalat
-
Sibul1 tk
-
Valge veini äädikas2 spl
-
Õli2 spl
-
Beebisalat2 peotäis (-t)
Vaja läheb
-
Lameleib4 viil (-u)
-
Šampinjonid Rimi4 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Valmis seeneburgerid saavad maitsva särtsu kõrvitsa-aiolist ja krõbedast hõbesibulasalatist. Põnevad maitsed täiendavad ja tugevdavad üksteist. Lameleib teeb burgeri rammusaks ja maitsvaks!
Kõrvitsa-aioli: Eemalda kõrvitsalt seemned, koori see ja lõika jämedateks tükkideks. Pintselda neile õli peale. Grilli kõrvitsatükid pehmeks umbes 15 minutit (või küpseta neid 225 °C kuumas ahjus, kuni nad on pehmed). Lase kergelt jahtuda. Sega kõrvitsaliha munakollase, pressitud küüslaugu ja oliiviõliga kokku. Maitsesta paari tilga sidrunimahla, soola ja pipraga.
Hõbesibulasalat: Koori sibul ja haki peeneks, eelistatavalt riiv-lõikuriga. Sega sibul põhjalikult äädika ja õliga. Maitsesta soola ja pipraga.
Valmista šampinjoniburgerid pakendil oleva õpetuse järgi. Grilli leiba, kuni see on ilusti pruun.
Pese beebisalat. Nopi salatilehed. Sega salat sibulaga.
Serveeri šampinjoniburgereid kõrvitsa-aioli, lameleiva ja sibulasalatiga.