Salat rooskapsa, kanafilee, krõbeda peekoni ja edamame-ubadega

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Salat rooskapsa, kanafilee, krõbeda peekoni ja edamame-ubadega
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Kana

  • Brüsseli kapsas
     300 g
  • Toorpeekon
     100 g
  • Sai
     3 viil (-u)
  • Kanafilee
     400 g
  • Edamame-uba
     300 g
  • Avokaado
     2 tk
  • Riivitud parmesan
     50 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Õli
      praadimiseks

Salatikaste

  • Kilufilee
     3 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Majonees
     3 spl
  • Sidrunimahl
     2 spl
  • Sinep
     1 spl
  • Oliiviõli
     1 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See kevadine toitev salat sai inspiratsiooni vanast heast klassikust Caesari salatist, kuid on lõppviimistluses jäänud isepäiseks ja omanäoliseks, samas väga maitsvaks. Väikesed armsad rooskapsad on kombineeritud kanafilee, krõbeda peekoni, kreemise avokaado ja erkroheliste edamame-ubadega.

Prae peekon pannil krõbedaks ja pruunista selle rasvas ka saiatükid. Tükelda peekon ja tõsta koos saiakuubikutega kõrvale. Lõika kanafileed horisontaalselt pooleks (õhemaks) ning prae kuumutatud õlis mõlemalt poolt kuldseks. Kontrolli, et filee on läbi küpsenud. Tõsta kõrvale. Keeda ube soolaga maitsestatud vees paar minutit. Jahuta külma vee all ja eemalda siis oad kaunte seest.

Tõsta anšoovise- või kilufileed, küüslauk, majonees, sidrunimahl ja sinep purustajasse või köögikombaini ja töötle ühtlaseks. Lisa niristades juurde õli ja töötle segu veel.

Sega viilutatud rooskapsas riivitud parmesani ja salatikastmega läbi. Jaota taldrikute vahel. Säti taldrikule ka kanafilee, peekon, edamame-oad, avokaadoviilud ja saiakuubikud. Viimistle kergelt musta pipraga.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Kukeseenekaste

5min • Keskmine