Koostisosad
Kana
-
Brüsseli kapsas300 g
-
Toorpeekon100 g
-
Sai3 viil (-u)
-
Kanafilee400 g
-
Edamame-uba300 g
-
Avokaado2 tk
-
Riivitud parmesan50 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Õlipraadimiseks
Salatikaste
-
Kilufilee3 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Majonees3 spl
-
Sidrunimahl2 spl
-
Sinep1 spl
-
Oliiviõli1 dl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
See kevadine toitev salat sai inspiratsiooni vanast heast klassikust Caesari salatist, kuid on lõppviimistluses jäänud isepäiseks ja omanäoliseks, samas väga maitsvaks. Väikesed armsad rooskapsad on kombineeritud kanafilee, krõbeda peekoni, kreemise avokaado ja erkroheliste edamame-ubadega.
Prae peekon pannil krõbedaks ja pruunista selle rasvas ka saiatükid. Tükelda peekon ja tõsta koos saiakuubikutega kõrvale. Lõika kanafileed horisontaalselt pooleks (õhemaks) ning prae kuumutatud õlis mõlemalt poolt kuldseks. Kontrolli, et filee on läbi küpsenud. Tõsta kõrvale. Keeda ube soolaga maitsestatud vees paar minutit. Jahuta külma vee all ja eemalda siis oad kaunte seest.
Tõsta anšoovise- või kilufileed, küüslauk, majonees, sidrunimahl ja sinep purustajasse või köögikombaini ja töötle ühtlaseks. Lisa niristades juurde õli ja töötle segu veel.
Sega viilutatud rooskapsas riivitud parmesani ja salatikastmega läbi. Jaota taldrikute vahel. Säti taldrikule ka kanafilee, peekon, edamame-oad, avokaadoviilud ja saiakuubikud. Viimistle kergelt musta pipraga.