Koostisosad
-
Purustatud tomatid390 g
-
Punane paprika1 tk
-
Kollane paprika1 tk
-
Sibul punane1 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Koriander1 peotäis (-t)
-
Vürtsköömned1 tl
-
Jahvatatud paprika1 tl
-
Tšillihelbed0.2 tl
-
Meresoolmaitse järgi
-
Õlipraadimiseks
-
Muna4 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Selles šakšuka’s on esindatud kõik vikerkaarevärvid, maitseid purskab nagu kevadisest rahepilvest ja kõige keskel säravad päikselised munakollased.
Puhasta sibul, küüslauk ja paprikad. Haki paprikad ja sibul õhukesteks ribadeks, küüslauk peeneks.
Kuumuta pannil õli ning prae paprikad ja sibul läbi. Lisa küüslauk, vürtsköömned, paprikapulber, tšillihelbed ja sool ning prae kõik omavahel läbi.
Kalla peale purustatud tomatid, hauta 20 minutit madalal kuumusel.
Haki koriandrilehed ja lisa pool kogusest kastmele.
Kui pann, millel kastet valmistasid, on kuumakindla käepidemega, võid selle ahju panna; kui ei, siis kalla kaste kuumakindlasse laia ja madalasse ahjuvormi.
Tee pannilabida või lusika abil kastme sisse neli süvendit ning löö nendesse munad. Küpseta 175-kraadises ahjus 6–7 minutit või sõltuvalt ahjust seni, kuni munavalged on kalgendunud, kuid kollased veel veidi vedelad.
Puista peale ülejäänud koriandrilehed ja anna roog lauale.