Saida munakastmega
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Kartul900 g
-
Herned150 g
Kaste
-
Muna3 tk
-
Või2 spl
-
Jahu2 g
-
Piim4 dl
-
Kalapuljongikuubik1 tk
-
Murulauk1 peotäis (-t)
Kala
-
Saida600 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Maitsesta värske saida (ehk põhjaatlandi süsikas) tahtmise järgi ja valmista ahjus. Serveeri kala koos klassikalise munakastmega, tehtud võist, piimast, puljongist ja munadest, mida võid kaunistada värske murulauguga. Keeda kartulid ja krõbedad salatiherned ning õhtusöök ongi valmis. Head isu!
Kuumuta ahi 200 °C-ni.
Koori ja keeda kartulid.
Munakaste: Pane munad keevasse vette, keeda 9 minutit. Loputa külma kraanivee all. Koori ja lõika kuubikuteks.
Kala: Pane kala ahjukindlasse vormi. Lisa soola ja pipart. Pane vorm ahju keskele, kuni kala sisetemperatuur on 56 °C, st umbes 10 minutit.
Keeda salatiherneid soolatud vees umbes 3 minutit.
Munakaste: sulata või kastrulis. Sega jahu sisse ja lahjenda piimaga järk-järgult segades. Murenda sisse puljongikuubik. Lase keeta paar minutit ning maitsesta soola ja pipraga. Haki või lõika murulauk ning sega see ja munad kastmesse.
Serveeri saida munakastme, kartulite ja salatihernestega.