Safranikarri keegelkõrvitsaga
-
Küpsetusaeg: 3h 30min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Sibul šalott2 tk
-
Tomat1 tk
-
Kõrvits400 g
-
Õli3 spl
-
Ingver2 g
-
Petersell1 dl
-
Koriander1 g
-
Vürtsköömned0.5 tl
-
Safran0.5 g
-
Kookospiim2.5 dl
-
Vesi1.5 dl
-
Kookossuhkur1 g
-
Sool1.5 tl
-
Mustad oad380 g
-
Laimimahl0.5 tl
-
Granaatõun0.5 tk
-
Kõrvitsaseemned0.5 dl
Serveerimiseks
-
Riisserveerimiseks
-
Laimmõned lõigud
-
Koriandermaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Safranit seostatakse sageli pidupäevadega, kuid tegemist on suurepärase maitseainega, mis sobib ka igapäevatoitudele kuldse värvivarjundi ja maitse andmiseks. Siin annab safran maitse ja värvi oivalisele taimsele kõrvitsa, kookospiima ja mustade ubadega karritoidule.
Koori ja haki šalottsibulad peeneks. Haki tomat. Lõika kõrvits sentimeetristeks kuubikuteks. Kuumuta õli pannil ning prae šalottsibulaid, riivitud ingverit, tomatit, hakitud peterselli, koriandrit, vürtsköömneid ja safranit ca 5 minutit keskmisel kuumusel, kuni sibul pehmeneb.
Lisa kõrvits, kookospiim, vesi, kookossuhkur ja sool. Lase ca 20 minutit kaane all madalal kuumusel keeda, kuni kõrvits on pehme. Sega aeg-ajalt.
Vala mustad oad välja, loputa need ja lase kuivaks nõrguda. Lisa oad ja laimimahl. Lisa vajadusel rohkem vett. Maitsesta soolaga.
Pane katteks granaatõunaseemneid ja röstitud kõrvitsaseemneid.
Serveerimiseks: serveeri hautist riisi, laimilõikude ja koriandriga.