Safranikarri keegelkõrvitsaga

  • Küpsetusaeg: 3h 30min
  • Keskmine
Safranikarri keegelkõrvitsaga

Koostisosad

  • Sibul šalott
     2 tk
  • Tomat
     1 tk
  • Kõrvits
     400 g
  • Õli
     3 spl
  • Ingver
     2 g
  • Petersell
     1 dl
  • Koriander
     1 g
  • Vürtsköömned
     0.5 tl
  • Safran
     0.5 g
  • Kookospiim
     2.5 dl
  • Vesi
     1.5 dl
  • Kookossuhkur
     1 g
  • Sool
     1.5 tl
  • Mustad oad
     380 g
  • Laimimahl
     0.5 tl
  • Granaatõun
     0.5 tk
  • Kõrvitsaseemned
     0.5 dl

Serveerimiseks

  • Riis
      serveerimiseks
  • Laim
      mõned lõigud
  • Koriander
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Safranit seostatakse sageli pidupäevadega, kuid tegemist on suurepärase maitseainega, mis sobib ka igapäevatoitudele kuldse värvivarjundi ja maitse andmiseks. Siin annab safran maitse ja värvi oivalisele taimsele kõrvitsa, kookospiima ja mustade ubadega karritoidule.

Koori ja haki šalottsibulad peeneks. Haki tomat. Lõika kõrvits sentimeetristeks kuubikuteks. Kuumuta õli pannil ning prae šalottsibulaid, riivitud ingverit, tomatit, hakitud peterselli, koriandrit, vürtsköömneid ja safranit ca 5 minutit keskmisel kuumusel, kuni sibul pehmeneb.

Lisa kõrvits, kookospiim, vesi, kookossuhkur ja sool. Lase ca 20 minutit kaane all madalal kuumusel keeda, kuni kõrvits on pehme. Sega aeg-ajalt. 

Vala mustad oad välja, loputa need ja lase kuivaks nõrguda. Lisa oad ja laimimahl.  Lisa vajadusel rohkem vett. Maitsesta soolaga.

Pane katteks granaatõunaseemneid ja röstitud kõrvitsaseemneid.

Serveerimiseks: serveeri hautist riisi, laimilõikude ja koriandriga.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Kukeseenekaste

5min • Keskmine