Rukola-peedi-fetajuustu salat murelitega

  • Küpsetusaeg: 15min
  • Lihtne
Rukola-peedi-fetajuustu salat murelitega
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

  • Peet
     1 tk
  • Rukola
     65 g
  • Päevalilleseemned
     25 g
  • Murel
     2 peotäis (-t)
  • Kirsstomat
     3 peotäis (-t)
  • Sidrunimahl
     0.5 spl
  • Sool
      Maitse järgi
  • Pipar
      Maitse järgi
  • Feta
     150 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 3 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

On murelite ja tomatite hooaeg! Miks mitte lisada neid kasulikke marju ka salatisse? 

Murel on rikastatud kiudainetega, mis on olulised seedesüsteemi, kolesteroolitaseme ja südame tervise hoidmiseks. See salat sobib ideaalselt õhtusöögiks, aga ka lõunasöögiks kui lisada juurde keedetud kinoad, hirssi või toortatart.

Keeda peet
Pese murelid, sidrun, kirsstomatid ja rukola ning kuivata need
Poolita kirsstomatid ja lisa ühte suurde kaussi koos rukolaga
Lõika murelid pooleks ja eemalda kivid, lisa kaussi
Lõika keedetud peet ja feta suupärasteks kuubikuteks ning lisa kaussi
Lisa salatile oliiviõli, sidrunimahl ja päevalilleseemned ning maitse järgi soola ja pipart

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine

Kukeseenekaste

5min • Keskmine

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne