Koostisosad
-
Tomat3 tk
-
Punane paprika2 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Sibul1 tk
-
Aedviljapuljong4 dl
-
Tüümianpaar oksa
-
Oliiviõlipiserdamiseks
-
Soolmaitse järgi
-
Must piparmaitse järgi
-
Suhkurmaitse järgi
Serveerimiseks
-
Kitsepiimajuust100 g
-
Basiilikmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kitsejuust muudab tomati ja paprika supi eriti maitsvaks! Kui soovid hästi kreemist suppi, siis võid supi ajada läbi sõela.
Tükelda paprikad ja eemalda seemnesisu.
Tõsta ahjuplaadile, piserda oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga.
Säti juurde kooritud küüslauguküüned, mõni tüümianioks ning rösti 200 kraadi juures umbes 40 minutit.
Lisa sektoriteks lõigatud tomatid ja rösti veel 20 minutit.
Röstimise ajal võid plaaditäie mõne korra läbi segada.
Tõsta ahjust välja, jahuta veidi, kalla tomatid-paprikad kaussi ja kata kauss toidukilega.
Jäta mõneks ajaks seisma.
Eemalda nii tomatitelt kui ka paprikatelt koor.
Jäta kogu eralduv mahl alles, see kulub ära supi maitsestamisel.
Kuumuta potis veidi oliiviõli ja hauta sibulat mõni minut, kuni see on klaasjas.
Lisa puljong, kooritud paprikad ja tomatid ning lase keema tõusta.
Alanda kuumust ja keeda mõni minut.
Püreesta saumikseriga või köögikombainis ühtlaseks.
Maitsesta soola, pipra ja tibakese suhkru või meega.
Jaota kaussidesse või taldrikutesse, puista peale pehmet kitsejuustu ja rebi veidi basiilikulehti.