Röstitud rooskapsad hirsiga teravas sidrunheina kastmes

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine

Klõpsates YouTube'i esita nupule, nõustute, et teie valitud RIMI retseptivideod laaditakse YouTube'ist ning kohalduvad YouTube'i privaatsusseaded ja privaatsuspoliitika.

Koostisosad

Hirss

  • Hirss
     1 klaas (-i)
  • Või laktoosivaba
     2 spl
  • Sibul Šalott
     2 tk
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Ingver
     2 tl
  • Kalakaste
     7 spl
  • Kookossuhkur
     5 spl
  • Vesi
     4 spl
  • Laimimahl
     2 tk
  • Sidrunheina valge osa
     2 tk
  • Tšilli pipar
     3 tk

Ahjus röstitud rooskapsad

  • Oliiviõli
     2 spl
  • Brüsseli kapsas
     600 g
  • Laktoosivaba või
     3 spl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Serveerimiseks

  • Basiilik
     1 peotäis (-t)
  • Koriander
     1 peotäis (-t)
  • Piparmünt
     1 peotäis (-t)

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Hirss sisaldab mangaani, magneesiumi, fosforit, vaske, rauda, kaaliumi, tsinki ja seleeni. Vitamiinidest B1-vitamiini, B2-vitamiini, B3-vitamiini, B6-vitamiini, folaate ja B5-vitamiini. Hirss sisaldab veel häid kiudaineid, antioksüdante ja on looduslikult gluteenivaba. Ükskõik, kas on soov kaalus juurde või alla võtta, rooskapsas sobib mõlemale! Rooskapsas sisaldab väga vähe kaloreid ja rasvu, kuid rohkem valke kui enamus aedvilju. Lisaks on selles kapsalises märkimisväärses koguses eluks vajalikke mineraale ja vitamiine.

Hirssi on kasulik üleöö leotada enne keetmist, sest see sisaldab fütiinhapet. Fütiinhape takistab selliste mineraalide imendumist organismis nagu kaalium, kaltsium, raud, tsink ja magneesium. 

Leotatud hirss loputada jooksva veega sõela peal ja keeta seejärel 10 minutit. 1 osa hirsi kohta võta 2 osa vett. 

Pane ahi sooja 200 kraadi juurde (pöördõhk). Sulata või pannil ja sega see oliiviõliga. Sega või ja oliiviõli segu rooskapsastega, maitsesta soola ja pipraga. Säti rooskapsad ahjuplaadile lõikepind allpool. Pista ahju ja rösti kapsaid umbes 20 minutit (kuni näed, et kapsad hakkavad pealtpoolt krõbedaks minema). 

Samal ajal kuumuta pannil laktoosivaba või või kookosrasv, hakitud shalott sibul, purustatud küüslauk ja viilutatud ingver. Prae neid paar minutit ja vala blenderisse. Sinna juurde lisa veel kala kastet, kookossuhkrut, vett, laimi mahla, sidrunheina valget osa, mis muljutud ja siis hakitud ning hakitud tšillikauna. Blenderda! Seejärel vala tagasi pannile ja kuumuta keskmisel tulel umbes 8 minutit. 

Sega omavahel röstitud kapsad ja sidrunheina kaste. Serveeri koos hirsiga ja kõige peale lisa tai basiilikut, koriandri ning peterselli lehti. 

Sarnased retseptid

Seljanka kolme lihaga

30min • Keskmine

Kukeseenekaste

5min • Keskmine

Kapsasupp

45min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja