Röstitud kõrvits marineeritud punase sibula ja karrikastmega
-
Küpsetusaeg: 4h
-
Keskmine
Koostisosad
Punane sibul
-
Sibul punane3 tk
-
Äädikas2 dl
-
Suhkur1.5 dl
-
Vesi1 dl
-
Sool1 tl
-
Sinepiseemned1 tl
-
Must pipar1 tl
Kõrvits
-
Muskaatkõrvits1 kg
-
Oliiviõli2 spl
-
Vahtrasiirup1 spl
-
Sool1 tl
-
Pipar2 g
-
Salatilehed150 g
-
Kuivatatud jõhvikad50 g
-
Marineeritud sibul100 g
Salatikaste
-
Valge veini äädikas2 spl
-
Vahtrasiirup0.5 tl
-
Karri0.5 tl
-
Oliiviõli0.25 dl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
See on lihtsalt fantastiline salat! Magusa keegelkõrvitsaga liituvad karri, vahtrasiirup, kuivatatud jõhvikad ja rohelised salatilehed. Tulemuseks on lõbus ja maitsev salat, kus marineeritud punane sibul on peaosas. Suurepärane praetud kalkuni või kana kõrvale.
Punane sibul: Koori ja viiluta punane sibul. Pane sibul õhukindla kaanega hästi puhastatud klaaspurki.
Aja keema äädikas, suhkur, vesi, sool, sinepiseemned ja mustad pipraterad.
Vala segu viilutatud sibula peale. Sule kaas. Lase jahtuda. Säilita külmkapis.
Kõrvits: Kuumuta ahi 225 °C-ni.
Koori kõrvits ning eemalda südamik. Lõika kuubikuteks.
Pane kõrvits küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja sega kokku oliiviõli, vahtrasiirupi, soola ja pipraga.
Rösti ahju keskmisel siinil 10–15 minutit, kuni kõrvits omandab kuldse värvi. Lase jahtuda.
Salatikaste: Sega kausis kokku äädikas, vahtrasiirup ja karripulber. Lisa vähehaaval segades õli.
Sega salat kõrvitsa, jõhvikate, 1 dl marineeritud sibula (6–8 portsjonit) ja 1–2 spl kastmega (6–8 inimesele).
Serveeri ülejäänud kaste toidu kõrvale.