Röstitud kõrvits mandli, fetajuustu ja punega
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Muskaatkõrvits1 kg
-
Kartul600 g
-
Oliiviõli2 spl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Tšillipulber2 ml
-
Sibul punane1 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Pune0.5 tl
-
Kooritud mandel50 g
-
Paprika150 g
-
Juust Feta150 g
Jogurt
-
Pune0.5 tl
-
Maitsestamata jogurt Rimi2 dl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kõrvits valmistatakse ahjus koos kartuli ja vürtsidega. Viimasel kümnel minutil puista peale fetajuust, punane sibul, mandel ja paprika. Serveeri röstitud köögivilju kreemja jogurti ja beebispinatiga.
Kuumuta ahi 225 °C-ni ja pane ahjuplaat sisse.
Kõrvits: poolita kõrvits (eelistatult muskaat) ja kraabi südamik välja. Lõika kõrvits ja kartul tükkideks. Sega oliiviõliga ning maitsesta soola, pipra ja tšillipulbriga. Vala köögiviljad eelnevalt soojendatud ahjuplaadile ja rösti ahjus keskmisel siinil esmalt 15 minutit.
Jogurt: rebi varrelt punelehti ja haki pune või kasuta kauivatatud pune. Sega pune jogurtiga ning maitsesta soola ja pipraga.
Koori ja viiluta sibul ja küüslauk. Rebi varrelt punelehti ja haki pune või kasuta kuivatatud pune. Sega sibul, küüslauk ja pune soola ja pipraga ning vala ahjuplaadile koos mandli ja paprikaga. Murenda peale fetajuustu ja rösti veel ca 10 minutit.
Sega röstitud köögiviljad spinatiga ja serveeri jogurtiga.