Röstitud kõrvits fetajuustu ja punega
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Muskaatkõrvits1 tk
-
Kartul600 g
-
Lillkapsas1 tk
-
Oliiviõli2 spl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Sibul punane1 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Tšillipipar punane1 tk
-
Oliiviõli1 spl
-
Beebispinat65 g
Jogurt
-
Juust Feta150 g
-
Türgi jogurt2 dl
-
Pune1 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Ahjus küpsetatud köögiviljad sobivad toidulauale nii argipäeval kui ka nädalavahetusel. Selles retseptis tuleb röstida kõrvitsat ahjus koos lillkapsa ja kartulitega. Serveeri koos jogurtikastmega, mis on valmistatud fetajuustust, türgi jogurtist ja punest. Lõpuks võid sisse segada beebispinati ning täiuslik söögikord on käes.
Kuumuta ahi 225 °C-ni ja pane ahjuplaat sisse.
Poolita keegel- või muskaatkõrvits ja kraabi südamik välja. Lõika kõrvits, kartul ja lillkapsas tükkideks. Sega oliiviõliga ning maitsesta soola ja pipraga. Pane köögiviljad eelnevalt soojendatud ahjuplaadile ja rösti ahjus esmalt 15 minutit.
Koori ja viiluta punane sibul ja küüslauk. Poolita tšilli, eemalda seemned ja haki tšilli tükkideks. Sega sibul, küüslauk ja tšillid oliiviõli, soola ja pipraga kokku ning lisa plaadile ja rösti veel 10 minutit.
Jogurt: Murenda fetajuust ja sega jogurti sisse. Haki pool punekogust ja lisa jogurtile. Maitsesta soola ja pipraga.
Sega röstitud köögiviljad kokku spinati ja allesjäänud punega. Serveeri jogurtiga.