Koostisosad
-
Juust Halloumi200 g
-
Kartul3 tk
-
Pastinaak2 tk
-
Porgand2 tk
-
Paprika2 tk
-
Suvikõrvits1 tk
-
Salat65 g
-
Oliiviõli
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Selles roas segunevad omavahel röstitud juurviljad, värsked juurviljad ja mõnusalt krõmps küpsetatud halloumi. Kevadesse piiluv värviline ja tervislik kõhutäis.
Puhasta ja haki suupärasteks tükkideks kartulid, porgandid, pastinaagid ja paprikad.
Kalla need ahjuvormi, nirista peale oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni juurviljad on peaaegu pehmed.
Viiluta halloumi ja kata juurviljad juustuviiludega.
Lülita ahi võimaluse korral grillrežiimile ning küpseta veel 10 minutit, kuni halloumi on pealt kuldne ja krõbe.
Lõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks või kasuta spiraallõikurit.
Sega värske salat (nt ruccola) ja suvikõrvits juurviljade ning halloumi’ga.
Vajaduse korral maitsesta värskelt jahvatatud soola ja pipraga.