Koostisosad
-
Brüsseli kapsas500 g
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Sojakaste1 spl
-
Seesamiõli0.5 tl
-
Seesamiseemned1 g
-
Mesi1 tl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Maitsvate rooskapsaste saladus peitub tegelikult vaid väheses kuumutamises nii, et kapsas teeb hamba all veel kerge krõmpsu. Maitseaineid pole siia palju vajagi.
Haki küüslauk peeneks. Puhasta rooskapsas välimistest vanematest lehtedest, tasanda varreosa ja poolita.
Aseta kapsad pannile, lisa veidi kuuma vett. Kata pann kaanega ja auruta paar minutit. Eemalda kaas ning kuumuta kapsaid segades umbes 8 minutit.
Lisa küüslauk, kuumuta veel minutike. Lisa sojakaste, seesamiõli ja mesi ning kuumuta segades veel veidi.
Maitsesta soola ja pipraga. Serveerimisel puista kapsastele seesamiseemneid.