Koostisosad
Põhi
-
Toortatrajahu50 g
-
Maisijahu50 g
-
Toortatar30 g
-
Jaanikaunapulber2 g
-
Datlid10 tk
-
I love eco kookosõli30 g
-
Sool0.25 tl
Täidis
-
India pähklid200 g
-
Tofu150 g
-
Õunapüree130 g
-
Kookospiim120 ml
-
I love eco kookosõli75 g
-
Vahtrasiirup50 g
-
Vanilliekstrakt1 tl
-
Piparkoogimaitseaine1 tl
Õunaroosid
-
Õun3 tk
-
Vesi
-
Suhkur1 g
-
Sidrunimahl1 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Mis kook panna jõululauale? Ikka piparkookidega, mis sobib ka veganitele. Sellest iludusest saab kindlasti peolaua suurim pilgupüüdja.
Pane India pähklid 3–4 tundi enne koogi valmistamist sooja vette likku.
Põhja valmistamiseks paisuta tatart 10–15 minutit vees, seejärel kurna. Sega tatra hulka tatrajahu, maisijahu, sool ja jaanikaunapulber. Eemalda datlitest kivid ning lisa ka datlid koos kookosõliga.
Mudi sõrmede vahel kõik ühtlaseks massiks. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud ja tordikilega ääristatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ning äärtesse. Aseta vorm külma.
Kurna vees ligunenud pähklid ja vala kannmikserisse. Lisa tofu, kookospiim, siirup, õunapüree, piparkoogimaitseaine, vanill ja õli. Töötle kõik ühtlaseks kreemjaks massiks. Vala täidis põhjale ning lase 2–3 tundi sügavkülmas seista.
Õunarooside jaoks viiluta õunad. Kuumuta väikeses potis vesi koos suhkru ja sidrunimahlaga keemiseni, tõsta pott tulelt. Lase õunaviiludel 1–2 minutit kuumas vees seista ja tõsta välja jahtuma. Rulli õunaviilud üksteise peale kokku nii, et saad väikesed roosid.
Eemalda kook vormist. Kaunista õunarooside ja soovi korral mandlitega.