Koostisosad
Roheline panko
-
Petersell40 g
-
Panko riivsai40 g
-
Riivjuust50 g
Karbonaad
-
Seakaelakarbonaad4 viil (-u)
-
Sool ja piparmaitse järgi
-
Roheline panko riivsai
Õunane hapukapsas
-
Hapukapsas900 g
-
Õunamahl500 ml
-
Suhkur50 g
Ürtidega praekartul
-
Kartul1 kg
-
Sool7 g
-
Till50 g
-
Roheline sibul50 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Sealiha ning hapukapsas lausa defineerivad Eesti kööki. Vabariigi aastapäeva puhul pole vaja keskenduda uhketele välismaa roogadele. Paku perele pidupäeva puhul Eesti klassikuid!
Roheline panko
Lõika petersell peenemaks ning sega kutteris ühtlaseks massiks. Hea kasutada liha, kala, kana paneerimisel või üleküpsetamisel.
Rohelise kattega karbonaad
Maitsesta sealiha soola ja pipraga. Puista peale rohelist panko riivsaia. Küpseta ahjus 180 °C juures 25min.
Õunane hapukapsas
Sega kokku hapukapsas, õunamahl ning suhkur. Hauta potis ca 1,5h.