Koostisosad
Põhi
-
Küpsised Digestive120 g
-
Või Rimi60 g
Täidis
-
Riis375 g
-
Kodujuust175 g
-
Vahukoor Rimi200 ml
-
Suhkur50 g
-
Vanillisuhkur2 tl
-
Toiduželatiin2 tl
Õunakaste
-
Õun3 tk
-
Suhkur50 g
-
Sidrunimahl2 spl
-
Kaneel1 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Purusta küpsised ja sega sulavõiga.
Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ning aseta vorm külma.
Sega omavahel keedetud ja jahutatud riis ning kodujuust. Lisa vahukoor, suhkur ja vanillisuhkur.
Vahusta kergelt läbi.
Lase želatiinil paar minutit 3 sl külmas vees paisuda ja sulata siis nõrgal kuumusel.
Vala želatiinisegu peene nirena teiste ainete hulka, samal ajal aeglaselt vahustades.
Sega kõik läbi ja vala täidis küpsisepõhjale.
Aseta kook vähemalt 3 tunniks külmkappi tarduma.
Samal ajal valmista õunakaste.
Selleks puhasta, koori ja tükelda õunad.
Vala potti koos suhkru ja vähese veega.
Lase umbes 15 minutit podiseda, kuni õunad on pehmed.
Jahuta ning püreesta kannmikseris.
Lõpuks sega sisse sidrunimahl ja kaneel.
Serveeri kooki õunakastmega, puistates veel kaneeli peale.