Ribollita
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Kollane sibul1 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Seller3 tk
-
Porgand1 tk
-
Roheline kapsas100 g
-
Sealiha200 g
-
Oliiviõli1 g
-
Rosmariin2 tk
-
Aedviljapuljong1 l
-
Keedetud valged oad380 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Serveerimiseks
-
Leibsereerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Ribollita on tõeline Itaalia kapsasupp ubade ja sealihaga, mis täidab näljased kõhud. Aedseller, porgand ja sibul moodustavad selle vürtsika supi jaoks maitsva põhja. Suppi serveeritakse tuliselt ja eelistatavalt kõledal sügispäeval.
Koori ja haki sibul ja küüslauk. Puhasta ja viiluta sellerivarred. Koori ja lõika porgand väikesteks kuubikuteks.
Lõika kapsas ja sealiha ribadeks.
Prae sealiha praepannil oliiviõlis. Lisa köögiviljad ja prae need pehmeks. Vala kastrulisse. Lisa rosmariini ja vala peale puljong. Lase kaane all ca 15 minutit haududa.
Loputa oad ja lase kuivaks nõrguda. Sega oad hulka ja kuumuta läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri tulikuuma suppi leivaga.