Red Velvet kook

  • Küpsetusaeg: 1h 15min
  • Keskmine
Red Velvet kook

Koostisosad

Biskviit

  • Munad
     3 tk
  • Suhkur
     260 g
  • Nisujahu
     360 g
  • Sooda
     1 tl
  • Küpsetuspulber
     1 tl
  • Kakao
     2 spl
  • Sool
     0.5 tl
  • Äädikas
     3 tl
  • Punane toiduvärv
     1.5 tl
  • Toiduõli
     220 ml
  • Keefir
     240 ml
  • Vanillisuhkur
     1 tl

Kreem

  • Mascarpone kreemjuust
     500 g
  • Vahukoor
     350 ml
  • Vanillisuhkur
     2 tl
  • Suhkur
     2 spl
  • Piparmündiekstrakt
     0.75 tls
  • Punane toiduvärv Dr.Oetker
      noaotsatäis

Kaunistamiseks

  • Maasikad
     350 g
  • Valge šokolaad
     50 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Red Velvet cake, mis on tuntud ka kui Waldorf cakered carpet cake ja red mystery cake, on oma olemuselt pehme ja mahlane, kihiline šokolaadikook. Eriliseks teeb koogi punane värvus ja uhke kõrgus. See siin on kodusem ja lihtsam variant Red Velvetist, kuhu lisasin magusa tasakaalustamiseks ka värskeid maasikaid ja õhkavat piparmünti.

Otsi valmis lahtikäiv koogivorm (24 cm) ja vooderda see küpsetuspaberiga. Keera ahi 180 kraadi peale.
Sega omavahel jahu, kakao, sooda ja sool.
Vahusta munad suhkruga.
Lisa muna-suhkrusegusse keefir, õli, toiduvärv, 2 tl äädikat ja 2 tl vaniljesuhkrut.
Ühenda omavahel vedelad ained ja jahusegu, sega ühtlaseks massiks.
Vala koogitainas koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 45-55 mnutit kuni kook on küpsenud ja keskele pistetud puutikuke jääb kuivaks.
Lase 15 minutit vormis jahtuda ja eemalda siis kook vormist. Lase biskviidil täielikult jahtuda ja lõika siis kolmeks kihiks.
Vahusta mascarpone, vahukoor ja suhkrud ühtlaseks kreemiks.
Lõpus lisa ka piparmündiliköör või -ekstrakt.
Vooderda lahtikäiv koogivorm taas küpsetuspaberiga ja tõsta esimene biskviidikiht taas vormi põhja.
Määri kreemi kõigile kolmele kihile ja jäta kreemi alles ka hiljem külgedele määrimiseks.
Iga kihi vahele säti ka mõned maasikatükid.
Lase koogil 3 tundi külmkapis maitsestuda.
Eemalda siis vormist ja lõpuks määri kreemi ka külgedele. Soovi korral võid määrida külgedele ka veidike punast värvi.
Poolita maasikad ja haki valge šokolaad. Kaunista kook ja naudi!
PS! Kui tundub, et biskviit küpses liiga kuivaks, siis niisuta igat biskviidikihti kergelt suhkrusiirupi või mahlaga.

Sarnased retseptid

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Mesine müsli

30min • Lihtne